خمیر اکلیر

Éclair pastry

خمیر کلمی یا اکلیر یکی از پر کاربردترین خمیر هاست، نمونه ی معروفش هم نون خامه ای خوشمزه اس که طرفدار هم زیاد داره اما وقتی آماده شد میتونین با هر فیلینگی توش رو پر کنین هم شور و هم شیرین

مواد لازم

آرد یک پیمانه

کره یک سوم پیمانه

آب یک پیمانه

تخم مرغ 4 عدد

وانیل کمی

نمک یک پینچ

شکر 2 قاشق در صورت تمایل

 

آرد رو سه بار الک میکنیم

فر رو روی 200 درجه میذاریم

کف سینی فرمون رو با کره چرب میکنیم

توی قابلمه، آب و کره و نمک رو میریزیم، اگه فیلینگمون شیرینه شکر رو هم به آب اضافه میکنیم هم خیلی کم شیرین میشه و هم کمی رنگ نون ها تیره میشه اما برای فیلینگ شور نمیریزیم

قابلمه رو روی حرارت متوسط میذاریم، وقتی کره آب شد و از دور قابلمه شروع به ریز جوش کرد کل آرد رو به آب اضافه میکنیم و با اسپچولا خوب هم میزنیم تا مخلوط بشه و گلوله نشه

زمانی آماده است که خمیر جمع بشه نباید بذاریم خیلی خشک بشه وقتی جمع شد و لطیف بود از روی حرارت برمیداریم

خمیر رو توی کاسه ی بزرگی پهن میکنیم تا داغیش بره اما باید گرم باشه

حالا تک تک تخم مرغ ها رو اضافه میکنیم و خوب به خورد خمیر میدیم وقتی کامل جذب شد تخم مرغ بعدی رو اضافه میکنیم این نکته توی نتیجه ی آخر خیلی مهمه

با تخم مرغ آخر وانیل رو هم میریزیم و خوب مخلوط میکنیم از دست و همزن کمک بگیرین تا خوب مخلوط بشه تا به این غلظت برسیم ممکنه تخم مرغاتون خیلی درشت باشه یا خیلی ریز که این بافت رو با تجربه بدست میارین اما با 4 تا تخم مرغ متوسط به این بافت میرسیم

توی قیف بزرگ رو ماسوره میذاریم و کل خمیر رو میریزیم، حالا نوع ماسوره ساده یا شکوفه به خودتون بستگی داره

توی سینی با فاصله و یک اندازه شکوفه میزنیم، چون پف این نونها زیاده و باید یک اندازه باشن تا پخت یکسانی داشته باشن

تقریبا 45 دقیقه توی فر نیاز داره بپزه، زمانی آماده است که پف کرده و طلایی شده باشه

از فر میاریم بیرون و میذاریم خنک بشه، طبق نیازمون یا از زیرش سوراخ میکنیم و یا از وسط میبریم و با فیلینگ دلخواه پر میکنیم

این نونها کاملا کرانچی هستن و توشون خالیه! اصلا داخلش نباید خمیری باشه

امیدوارم تجربه ی خوبی باشه 🙂

 

 

Join the Conversation

  1. Avatar
  2. Avatar
  3. Avatar
  4. Avatar
  5. Avatar
  6. Avatar

48 Comments

  1. مــــــــــــــرسی
    اما نمیدونم چرا احساس میکنم خیلی سخته و من نمیتونم ریسک کنم! نمیدونم چرا در این موارد اعتماد به نفس ندارم!!!

  2. اگر با آخرین تخم مرغ مخلوط روون شد و وقتی با قیف توی سینی ریختیم وا رفت چی؟!

    1. ﺗﻮﻱ ﻋﻜﺲﺑﺎﻓﺘﺶ ﻣﻌﻠﻮﻣﻪ ﺳﻔﺘﻪ و ﭼﺴﺒﻨﺎﻛﻪ ﺗﻮﻱ ﺗﺨﻢ ﻣﺮﻍ ﺁﺧﺮ ﺑﺎﻳﺪ اﺣﺘﻴﺎﻁ ﻛﻨﻲ و اﮔﻪ ﻓﻜﺮمﻣﻴﻜﻨﻲ ﺷﻠﺶ ﻛﻨﻪ ﻛﻢ ﻛﻢ اﺯﺵ ﺑﺮﻳﺰ

  3. راستی یه سوال در مورد تیرامیسو و کلا مخلوط ماسکارپونه و خامه دارم! :
    چرا وقتی ماسکارپونه رو مثلا برای تیرامیسو با شکر میخوام مخلوط کنم ماسکارپونه خیلی سفته و اصلا نرم نمیشه بعدم که خامه رو بهش اضافه میکنم پنیر تووش گلوله های ریز میشه!!! ؟

    1. ﺑﺮاﻱ اﻳﻨﻜﻪ ﻣﺎﺳﻜﺎﺭﭘﻮﻧﻪ و ﭘﻨﻴﺮ ﻫﺎﻱ ﺧﺎﻣﻪ اﻱ ﺑﺎﻓﺖ ﻧﺮﻡ و ﻳﻜﺪﺳﺖ ﺩاﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻦ ﺑﺎﻳﺪ ﭼﻨﺪ ﺳﺎﻋﺖ ﻗﺒﻞ اﺯ ﻳﺨﭽﺎﻝ ﺑﻴﺮﻭﻥ ﻣﻴﺎﻥ ﺗﺎ ﮔﻠﻮﻟﻪ ﻧﺸﻦ و ﻗﺒﻞ اﺿﺎﻓﻪ ﻛﺮﺩﻥ ﺷﻜﺮ ﺑﺎﻓﺘﺶ ﺭﻭ ﺑﺎﺯ ﻛﻨﻴﻢ وﺑﻌﺪ ﺑﻘﻴﻪ

  4. وای من امروز هی مزاحم میشم!!!:)
    با این میزان مواد چندتا از این نونهای خوشگل بدست میاد؟؟
    یعنی برای تست میتونم مواد رو نصف کنم؟

    1. ﺑﺎ اﻳﻦ ﺗﻌﺪاﺩ اﺯ ﮔﺮﺩﻭ ﺑﺰﺭﮔﺘﺮ ﺷﺎﻳﺪ 35 ﺗﺎ اﻳﻨﺎ ﺷﺪ ﻳﻪ ﻇﺮﻑ ﭘﺮ ﺷﻴﺮﻳﻨﻲ ﺧﺎﻣﻪ اﻱ ﺩاﺷﺘﻢ
      ﺧﻮﺷﺤﺎﻝ ﻣﻴﺸﻢ ﺩﻭﺳﺘﻢ 😉
      ﻧﺼﻒ ﻛﻨﻲ ﺑﺎﻳﺪ ﻛﻤﻲ ﺗﻮ ﺗﺨﻢ ﻣﺮﻍ ﺩﻗﺖ ﻛﻨﻲ
      ﻣﻮﻓﻖ ﺑﺎﺷﻲ

  5. سلام دوست عزیزم

    خوبی؟

    دلم برای خودت و وبلاگت به شدت تنگ شده بود.
    خوشحالم که همچنان داری به کارت ادامه میدی.
    منم دیگه اومدم که ایشالله اگه خدا بخواد فعالیتم رو از سر بگیرم و دیگه چنگال بازی در نیارم
    در ضمن اگر در مورد سایتم انتقاد و یا پیشنهادی هم داشتید خوشحال میشم بشنوم.
    مرسی دوست خوبم

  6. عزیزم خسته نباشی .
    من این خمیر را تا مرحله تخم مرغا خوب پیش می برم ولی وای وقتی تخم مرغها را اضافه می کنم خیلی چسبناک می شه و هیچ کاری هم نمی شه باهاش کرد. بعضی وقتا آرد اضافه می کنم ولی سفت می شه و اون تردی را حس نمی کنم.

    1. اﺣﺘﻤﺎﻻ ﺗﺨﻢ ﻣﺮﻏﺎ ﺩﺭﺷﺘﻦ ﺑﺎﻳﺪ ﺗﻚ ﺗﻚ اﺿﺎﻓﻪ ﺑﺸﻦ و اﻳﻨﻜﻪ ﻛﻤﻲ ﭼﺴﺒﻨﺪﻩ اﺱ و اﺻﻼ ﻧﺒﺎﻳﺪ ﺁﺭﺩ اﺿﺎﻓﻪ ﺑﺸﻪ ﭼﻮﻥ اﺯ ﻗﻴﻒ اﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻣﻴﻜﻨﻴﻢ ﭼﺴﺒﻨﺎﻛﻲ اﺫﻳﺖ ﻧﻤﻴﻜﻨﻪ

  7. من یه بار درست کردم البته از یه رسیپیه دیگه اما هم خشک بود و با وجود اینکه پف کرده بود اما توش خالی نبود طوریکه به سختی توش خامه ریختم. خیلی دوست دارم یاد بگیرم که مثل قنادیها درست کنم. این دستورتون نتیجش مثل قنادیهاست تستری جونم؟
    اون کرمی که روش ریختین چیه؟خیلی خوشملش کرده؟

    1. اﻳﻦ ﺩﻗﻴﻘﺎ ﻣﺜﻞ ﻗﻨﺎﺩﻳﺎﺱ ﺗﻮﺵ ﻫﻢ ﻣﻌﻠﻮﻣﻪ ﺧﺎﻟﻴﻪ اﮔﻪ ﻧﻜﺘﻪ ﻫﺎﺵ ﺭﻭ ﺭﻋﺎﻳﺖ ﻛﻨﻴﻦ ﻧﺘﻴﺠﻪ ﻋﺎﻟﻴﻪﺭﻭﺵ ﺩﻟﺴﻪ ﺩﻟﭽﻪ ﺭﻳﺨﺘﻢ

  8. وااااااااااای تستر جونم دستت درد نکنه واسه من عالی شد با کرم وانیلی توش رو پر کردم دقیقا مثل بیرون شد
    در ضمن واسه من 3تا تخم مرغ کافی بود دقیقا به غلظت ماست چکیده یکم شلتر
    دستت درد نکنه عزیزم واقعا عالی بود خسته نباشی

    1. ﭼﻘﺪﺭ ﺧﻮﺏ ﻛﻪ ﺩﻭﺳﺖ ﺩاﺷﺘﻲ
      و ﺧﻮﺑﻬﺬﻛﻪ ﻏﻠﻆﺘﺶ ﺭﻭ ﺗﺸﺨﻴﺺ ﺩاﺩﻱ
      ﻋﻜﺲ ﻓﺮاﻣﻮﺵ ﻧﺸﻪ

  9. ﻳﺎﻣﻤﻤﻢ ﺑﺎﻳﺪ اﺳﻤﻤﻮ عﻭﺽ ﻛﻨﻢ ﺑﺰاﺭﻡ ﻋﺎﺷﻖ ﻧﻮﻥ ﺧﺎﻣﻪ اﻱ ﻓﺮﺩا ﻣﻴﭙﺰﻣﺶ اﻣﻴﺪﻭاﺭﻡ ﻣﺜﻞ ﻣﺎﻝ ﺷﻤﺎ ﺧﻮﺷﮕﻞ ﺷﻪ ﻣﺮﺳﻲ ﺷﻒ ﻋﺰﻳﺰﻡ.

  10. سلام تستری جونم
    روز خوش
    خسته نباشی خانومی
    یه سوال : این رسپی مایه خمیر یا بکینگ پودری چیزی نمیخواد ؟؟
    ممنون که دستورات عالی برامون میزاری همیشه
    سپاس

  11. تستری جونم میشه لطف کنی دستور شیرینی میکادو و گوش فیل رو هم بزاری ممنونم ازت خته نباشی

  12. سلام خسته نباشین من درس کردم خمیر خیلی شل شد:( اینطور که
    کامنتارو خوندم احتمالا نباید تخم مرغ اخرو اضافه میکردم
    در ضمن من از اول از هم زن استفاده کردم برای تخم مرغا
    زیاد هم زدم که شل شده؟،

    1. ﻳﺎ ﺗﺨﻢ ﻣﺮﻏﻬﺎ ﺧﻴﻠﻲ ﺩﺭﺷﺖ ﺑﻮﺩﻥ و ﻳﺎ اﻳﻨﻜﻪ ﺧﻤﻴﺮﺕ ﮔﺮﻡ ﻧﺒﻮﺩﻩ و ﺗﺨﻢ ﻣﺮﻏﻬﺎ ﺑﻪ ﺧﻮﺭﺩﺷﻮﻥ ﻧﺮﻓﺘﻪ

  13. سلام مرسی لطف کردین
    یه سوال دیگه ببخشید با درجه حرارت ٢٠٠ با وجودیکه
    فرم تنظیمه ولی
    زیر شیرنی ها زیادی برشته میشن ولی روشون سفیده
    چیکار کنم؟ سینی رو روی پنجره بالاتر بذارم؟

    1. ﺭاز اﻳﻦ ﺷﻴﺮﻳﻨﻲ ﻫﻤﻴﻨﻪ اﻣﺎ ﺑﺴﺘﻪ ﺑﻪ ﺷﺮاﻳﻄ ﻓﺮﺗﻮﻥاﻧﺠﺎﻡ ﺑﺪﻳﻦ

  14. ممنون از سایت بسیار خوبت خیلی استفاده می کنم. از این خمیر برای چه پخت چه چیزای دیگه ای میشه استفاده کرد؟
    مرصی

    1. ﻟﻂﻒ ﺩاﺭﻳﻦ
      ﺑﺮاﻱ ﺧﻴﻠﻲ اﺯ ﺩﺳﺮﻫﺎ و ﭘﻴﺶ ﻏﺬاﻫﺎ ﺩﺭ ﺁﻳﻨﺪﻩ ﺣﺘﻤﺎ ﭘﺴﺘﻬﺎﻱ ﻣﺮﺑﻮﻃﻪﺭﻭ ﻣﻴﺬاﺭﻥ

  15. ببخشید یه سوال دیگه
    یک قاشق سوپ خوری از نظر حجم به اندازه چند تا قاشق غذا خوریه که ما خودمان سر سفره استفاده می کنیم؟

    1. ﭼﻮﻥ ﺳﺮﻭﻳﺲ ﻗﺎﺷﻖ و ﭼﻨﮕﺎﻝ ﻣﺘﻔﺎﻭﺗﻪ ﺗﻮﺻﻴﻪ ﻣﻴﻜﻨﻢ از اﻧﺪاﺯﻩ ﮔﻴﺮﻱ اﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻛﻨﻴﻦ

  16. سلام
    امیدوارم حالتون خوب باشه
    من عاشق آشپزی و شیرینی پزی هستم
    و می خوام بطور حرفه ای انجامش بدم
    ممنون میشم نظرتون رو بگین که حتما کلاس آشپزی برم؟ یا بهتره که برم؟

    1. ﺳﻼﻡ ﻣﺮﺳﻲ
      اﻳﻦ ﺑﺴﺘﮕﻲ ﺑﻪ ﺧﻮﺩﺗﻮﻥ ﺩاﺭﻩ ﻣﻴﺘﻮﻧﻴﻦ ﻛﻼﺱ ﺑﺮﻳﻦ ﻳﺎ اﺯ ﺳﺎﻳﺘﻬﺎ و ﺟﺎﻫﺎﻱ ﺩﻳﮕﻪ اﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻛﻨﻴﻦ

  17. Manam nun khamei dorost mikonam mesle birun mishe hatta behtar! Dasturesh moshabehe ine vali shekar tu khamir nemirizam. Age beshe aksesho mizaram

    1. ﺧﺎﻧﻮﻣﻲ اﻳﻤﻴﻠﻢ ﺭﻭ ﭼﻚ ﻧﻜﺮﺩﻡ اﻣﺎ ﺗﻮﻱ ﺑﺨﺶ ﺩﻭﺳﺘﺎﻥ ﺣﺘﻤﺎ ﻣﻴﺮﻩ 🙂

  18. سلام عزیزم
    می خواستم بدونم واسه مراسم ختم که می خواهیم توش را با حلوا پر کنیم و تعداد بالا می خواهیم چه طوری مواد را چند برابر کنیم که خوب دربیاد و اینکه اگر خمیر بمونه تا سری به سری از فر دربیاریم خراب نمی شه و یا باید تیکه تیکه درست کنیم . مرسی گلم. شاد و پایدار باشی.

    1. به نظر من هر بار خمیر رو درست کنین چون خوب درنمیاد برای فیلینگ حلوا کوچیکتر شکوفه کنین تعداد هم بیشتر میشه چون خمیرش زیاد هم نباید بیرون بمونه

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *