قورمه سبزی

خورشت پرطرفدار و خوشمزه و ایرانی! یکم زمان درست شدنش زیاده اما وقتی جا میوفته خیلی خوشمزه میشه

تو هر منطقه و تو هر خونه ای یه جور درست میشه اما در کل موجود خوشمزه ایه

مواد لازم

پیاز 1 عدد

گوشت گوسفند تکه ای خورد شده ترجیحا درشت 350 گرم

یک پیمانه ی پلوپزی لوبیا

سبزی قورمه 600 گرم

لیمو عمانی 4 عدد

فلفل سیاه، زردچوبه، پودر تخم گشنیز، گرد لیمو عمانی از هر کدوم نصف قاشق چایخوری

نمک

آب لیمو ترش تازه

روغن 3 قاشق

 

لوبیای این خورشت اصولا لوبیا قرمزه اما من چیتی میریزم چون خیلی خوشمزه تره و لعابش بیشتره، خیلی جاها لوبیا چشم بلبلی میریزن، در هر صورت از روز قبل لوبیا رو خیس میکنیم

سبزی این خورشت تره و جعفری و کمی گشنیز و شنبلیله اس، شنبلیله بو و عطر قورمه سبزی رو میده اما زیادش خورشت رو تلخ میکنه، من از کمی اسفناج هم اسفاده میکنم تا کمی لعاب به خورشت بده اما خیلی کم تا طعمش غالب نشه

سبزی ریز شده رو توی تابه میریزیم و تفت میدیم وقتی آب انداخت و کشیده شد کمی روغن اضافه میکنیم و سرخ میکنیم تا کمی تیره بشه زیاد سرخ نشه که طعم سوخته بگیره اما رنگ قورمه سبزی به سبزیمونه پس غذای سالمی نداریم اما مگه هر روز میخوریم پس تا جا داره میخوایم خوشمزه بشه، سبزی که سرخ شد کنار میذاریم

لیموعمانی رو چندتا سوراخ میکنیم و توی آب سرد میندازیم برای 2 ساعت تا تلخیش بره

پیاز رو ریز میکنیم و توی روغن تفت میدیم اونقدری که نرم و شیشه ای بشه پیاز داغ قهوه ای نمیخوایم! چون تو خورشت دیده میشه که خوب نیست

گوشت رو به پیاز اضافه میکنیم و تفت میدیم تا کمی سرخ بشه و بوی گوشت گرفته بشه

تو این مرحله ادویه ها رو به جز پودر لیموعمانی و نمک رو اضافه میکنیم، سبزی رو هم اضافه میکنیم و یه کوچولو دیگه با گوشت تفت میدیم

آب لوبیا رو خارج میکنیم و آبکش میکنیم و توی خورشت میریزیم، آب جوشده رو هم اضافه میکنیم و میذاریم بجوشه بعد حرارت رو خیلی کم میکنیم تا بپزه و جا بیوفته شاید 4 تا 5 ساعت هر چی بیشتر بهتر

وقتی جا افتاد و روغن افتاد لیمو عمانی و نمک و آب لیمو ترش و پودر لیمو عمانی رو اضافه میکنیم، دیگه ترشی خورشت رو خودتون تنظیم کنین

یک ساعت دیگه هم میذاریم تا حسابی جا بیوفته، تو این مرحله در خورشت باز باشه

با پلوی خوش عطر و زعفرونی سرو میکنیم

میشه از عصاره ی گوشت یا از پودر مخصوص خورشت های گوشتی استفاده کنین که لعاب بیشتری داره

حتما سبزی این خورشت رو ریز و ساطوری کنین

خیلی ها رب میزنن و یا با گوجه و بادمجون سرخ شده میخورن و یا سبزی های دیگه ای رو به خورشت اضافه میکنند

اگه گوشت این خورشت استخوان داشته باشه که لعاب بیشتری به خورشت میده

برای ترشی این خورشت از آبغوره و یا آب نارنج هم استفاده میشه

بخورید و لذت ببرید از این خورشت اصیل ایرانی 🙂

 

 

Join the Conversation

  1. Avatar
  2. Avatar
  3. Avatar
  4. Avatar
  5. Avatar
  6. Avatar

19 Comments

  1. وای ی ی …یعنی کسی هست که قورمه سبزی دوست نداشته باشه!
    تستر جون دستــــت درد نکنـــــــه به هوس افتادیم
    من کمی دارچین هم آخرش اضافه میکنم که خیلی عطرشو خوب میکنه
    البته من باروغن خیـــــلی کم کمی پیاز وگوشت و تفت میدم بعد ک] آب گوشت گرفته شد سبزی و اضاقه میکنم وکمی که رنگش عوض شد آب اضافه میکنم ومیزارم حسابی بجوشه
    خوب خیلی سنتی نمیشه اما از طعمش هم چیزی کم نمیشه و تا حدی رژیمیتره

    1. اﻳﻦ اﺻﻠﺸﻪ اﻣﺎ ﻣﻨﻢﻛﻤﻲ ﺭﮊﻳﻤﻴﺶ ﻣﻴﻜﻨﻢﻫﻤﻴﺸﻪ اﻳﻨﻘﺪﺭ ﭼﺮﺏ و ﭼﻴﻞ ﻧﺨﻮاﻫﻴﻢ ﺧﻮﺭﺩ

    1. ﻣﻬﻢ اﻳﻨﻪ ﻛﻪ ﺑﺎ ﺣﺮاﺭﺕ ﻣﻼﻳﻢ ﺑﭙﺰﻩ و ﺟﺎ ﺑﻴﻮﻓﺘﻪ ﺧﺎﻧﻮﻣﻲ

  2. سلام خانومی تا دیدم هوس کردم امروز درست کنم فقط یک سوال همیشه تو ذهنم هست چرا با ید آب جوشیده داخل غذاها ریخت چرا آب معمولی نباشه ؟

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *