سس بشامل

Béchamel sauce

این سس فرانسوی یه پایه ی اساسی برای خیلی از سس ها و غذاهاست و طعمش روی غذا خیلی اثر میگذاره، سس بشامل یا سس سفید زیاد سخت نیست اما چند تا نکته رو رعایت کنیم سس خوبی خواهیم داشت

مواد لازم برای 1 پیمانه سس بشامل

پیاز 1 عدد کوچک

میخک 4 عدد

برگ بو 1 عدد

شیر 2 پیمانه

آرد 2 قاشق غذاخوری

کره 50 گرم

جوزهندی کمی

نمک و فلفل سفید

میخک ها رو توی پیاز میکنیم

پیاز و برگ بو رو توی شیر میندازیم، شیر رو میذاریم روی حرارت متوسط تا بجوشه

کره رو توی قابلمه میذاریم آب که شد آرد رو اضافه میکنیم و تفت میدیم فقط بوی خامیش بره رنگش تغییر نکنه

پیاز و برگ  بو رو درمیاریم، شیر جوشیده رو آروم به آرد اضافه میکنیم و سریع هم میزنیم تا گلوله نشه، نمک و فلفل رو اضافه میکنیم

دوباره میذاریم روی حرارت ملایم و مدام هم میزنیم تا غلیظ بشه، بستگی به کاربردی که داره غلیظش میکنیم اما در این حد که به قاشق بچسبه و اگه پشت قاشق خط بندازیم غلیظ باشه خطش بمونه، در آخر کمی جوز هندی اضافه میکنیم

از روی حرارت برمیداریم و روی سطحش نایلون میکشیم تا رویه نبنده

برای این سس میتونین از آویشن یا جعفری و یا ادویه هایی که به غذا بخوره استفاده کنین

از این سس برای لازانیا، پاستا، غذاهای گوشتی و خیلی از غذاهای فرانسوی و ایتالیایی استفاده میشه

توی این سس پنیر که اضافه بشه سس مورنی خواهیم داشت که استفاده ی خودش رو داره مثل سوفله!

سس سفید رو آماده کنین تا دستورای بعد 🙂

 

 

Join the Conversation

  1. Avatar
  2. Avatar
  3. Avatar
  4. Avatar
  5. Avatar

7 Comments

  1. من هیچوقت توی سس سفید پیاز و میخک و جوز نریختم!! من همونطور ساده ساده درست میکنم و حتی آرد رو تفت هم نمیدم! (اوج تنبلانگی!!) ولی بازم خیلی دوسش دارم و خوشمزه است. مرسی

  2. مدیر محترم وبلاگ
    با سلام
    احتراما بدینوسیله از شما دعوت بعمل می آید تا عضو افتخاری http://www.Roozmenu.com باشید.
    روزمنو ، محبوبترین انجمن تخصصی آشپزی با عناوین برتر
    روز استور – RoozStore، ” چی بپزم؟ “، تلویزیون آموزشی روزمنو با سه کانال آموزش آشپزی، شیرینی پزی و فود سفری، آشپزخانه های روزمنویی، مسابقه آشپزی، کارگاه آموزش آشپزی و شیرینی پزی، سرگرمی های آشپزی شامل پشت صحنه آشپزخانه، آشپزی همسران، آشپزی سنتی، آشپزی سنتی شهرهای ایران، آشپزی ملل، آشپزی مدرن، شیرینی پزی، نان، دسر و کافی شاپ، تزئینات غذا و انواع کیک، فوت و فن های آشپزی، آشپزی سریع، آشپزی به سبک خانمهای کارمند، مهمانداری و پذیرایی، مادر و کودک، غذای کودک، جشنها و مراسم، مسابقه عکس کودک، فرهنگ و ادب، هنرهای دستی، خیاطی، بافتنی و قلاب بافی، بحث های کارشناسی و مشاوره حقوقی خانواده، روانشناسی و مشاوره کودک و خانواده، مسابقه عکاسی، دکوراسیون داخلی، خانه و خانه داری و … باشید.

    تبادل لینک
    در صورت تمایل برای تبادل لینک اطلاع دهید تا نام وبلاگ شما در عنوان وبلاگهای همراهان روزمنو درج شود.
    وبلاگ های همراهان روزمنو را اینجا ببینید:
    http://www.roozmenu.com/forumdisplay.php?f=243

    چی بپزم روزمنو؟؟
    در ضمن شما میتوانید با عضویت در روزمنو هر یک از دستورهای غذایی خود را در تاپیک مربوطه ایجاد نمایید تا لینک آن در بخش ” چی بپزم ؟ ” روزمنو به نام خود شما در این صفحه در دسترس علاقمندان قرار گیرد.
    http://chibepazam.roozmenu.com

    RoozStore (روز استور)
    فروشگاه اینترنتی روز استور در جهت حمایت از مشاغل خانگی در روزمنو افتتاح شد.
    http://www.roozmenu.com/forumdisplay.php?f=326
    برای تبلیغ محصولات و فعالیت های خانگی خود در روزمنو عضو شوید و کالا و خدمات خود را در 7 دسته معرفی کنید. (غذای خانگی، کیک و شیرینی خانگی، مواد اولیه خانگی، هنرهای دستی، دوخت و خیاطی، بافتنی و قلاب بافی و انواع کالاهای بازرگانی)
    اطلاعات بیشتر در مورد روز استور را اینجا ببینید:
    http://www.roozmenu.com/showthread.php?t=8900

    RoozStore – (روز استور) حامی مشاغل خانگی
    RoozMenu – روزمنو/خانه من/خانه تو

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *