خمیر پیتزا

 

Pizza dough

خمیر پیتزا یکی از مشکلاتیه که خیلی ها دارن و در نهایت میرن خمیر آماده میخرن که نه مزه داره و نه خوب میپزه و نه بافت خوبی داره! توی خیلی از پستها من خمیر پیتزا داشتم اما دیدم یه پست جداگانه بد نیست

مواد لازم

آرد شیرینی پزی 1 پیمانه

آرد نان 2 پیمانه

آب سه چهارم پیمانه

روغن زیتون 3 قاشق سوپخوری

خمیر مایه 1 قاشق سوپخوری

عسل نصف قاشق چایخوری

بیکینگ پودر نصف قاشق چایخوری

شیرخشک 2 قاشق سوپخوری

نمک نصف قاشق چایخوری

 

آرد شیرینی پزی یا همان آرد های بسته بندی و آرد نان و نمک و شیر خشک و بیکینگ پودر رو با هم 3 بار الک میکنیم، شیرخشک دلخواهه اما توی بافت و مزه ی پیتزا موثره!

یک چهارم از آب رو توی لیوان میریزیم و عسل رو توش حل میکنیم میشه به جاش یک قاشق چایخوری شکر ریخت، وقتی عسل حل شد خمیر مایه رو روی آب میریزیم و یه دور هم میزنیم و میذاریم تا 10 دقیقه بمونه تا عمل بیاد

دمای آب تقریبا باید 40 درحه باشه، یعنی وقتی انگشت کوچیک رو توی آب میزنیم گرمای آب حس بشه اما نسوزه

وقتی عمل اومد، خمیر مایه ی عمل اومده و آب باقی مونده و روغن زیتون رو توی ظرف بزرگ میریزیم مخلوط آردی رو اضافه کرده و مخلوط میکنیم

بافت ناصافی داره که باید با ده دقیقه ورز دادن یا 100 ضربه نرم و لطیف و براق بشه

ممکنه بسته به آردتون بیشتر و یا کمتر استفاده بشه که این با تجربه حاصل میشه

حالا ظرف رو چرب میکنیم و خمیر رو میذاریم توش تا پف کنه و ور بیاد، روش رو با سلفون میپوشونیم توی محیط آشپزخونه میذاریم در معرض باد نباشه کافیه

بعد از 1.5 ساعت به این صورت درمیاد

بعد از 2 ساعت اینطوری میشه که بیشتر نباید بذاریم ور بیاد تا بوی خمیر مایه و ترشیدگی نده!

برای استفاده با مشت و خیلی آروم پفشو میخوابونیم و 2 دقیقه ورز میدیم، روی سطح کار برای پهن کردن خمیر بهتره از آرد ذرت یا سمولینا استفاده بشه

روی میز پهنش میکنیم و میندازیم توی قالبی که از قبل توشو کامل آردپاشی یا آرد ذرت پاشیدیم، این خمیر آماده است برای هر مدل پیتزا و تاپینگی که دوست دارین، میتونین قالبش بزنین و مینی پیتزا داشته باشین

وقتی کف ظرف آرد ذرت یا سمولینا پخش میکنیم رطوبت اضافی خمیر گرفته شده خمیر ترد و برشته ای خواهیم داشت

فقط قبل از گذاشتن مواد پیتزا روشو با چنگال سوراخ سوراخ کنین

این خمیر برای 3تا پیتزای معمولی مناسبه، اگه خمیر زیاده هر قسمت رو توی زیپ لاک گذاشته و خوب میپیچیم و میذاریم فریزر، برای تقسیم خمیر اون رو نکشید و نکنید فقط با چاقوی تیز برش بدین

برای استفاده از خمیر یخ زده، اونو روز قبل توی یخچال میذاریم و قبل از استفاده یک ساعت توی دمای محیط میذاریم

توی این دستور بیکینگ پودر نقش بهبود دهنده رو داره و بافتش رو عالی میکنه

خمیر بسیار ترد و خوشمزه ای خواهیم داشت

برای پخت خمیر پیتزا، قبل از آماده کردن پیتزا فر رو روی بیشترین درجه میذاریم تا داغ و سوزان بشه، پیتزا رو برای 10 دقیقه ی توی فر داغ بذاریم آماده است

پیتزا پزون خوش بگذره 🙂

 

 

Join the Conversation

  1. Avatar
  2. Avatar
  3. Avatar
  4. Avatar
  5. Avatar
  6. Avatar

20 Comments

  1. وای دنبال یه دستور نون پیتزای خوب می گشتم…مرسی عزیزم ..فقط من شیر خشک ندارم.میشه این خمیرو تا چندوقت فریز کرد؟وخمیرش برای پیراشکی تو فر خوبه؟

    1. ﺷﻴﺮ ﺧﺸﻚ ﺭﻭ ﻣﻴﺘﻮﻧﻲ ﺣﺬﻑ ﻛﻨﻲ
      ﺗﺎ 2 ﻣﺎﻩ ﻣﻴﺸﻪ و ﺗﺎ 3 ﺭﻭﺯ ﺗﻮﻳﺨﭽﺎﻝ اﻣﺎ ﻭﻗﺘﻲ ﺁﻣﺎﺩﻩ ﻫﺴﺖ اﻳﻨﻘﺪﺭ ﻧﻤﻴﻤﻮﻧﻪ
      ﺑﺮاﻱ ﻣﻴﻨﻲ ﭘﻴﺘﺰا ﻛﻪ ﻋﺎﻟﻲﺑﻮﺩ

  2. عزیزم شیرخشک رو از کجا باید بگیریم؟ شیرخشک مخصوص شیرینی پزی دیگه؟ مسلما خمیری که خودمون درست میکنیم عالی میشه، من دو تا خمیر برای پیتزا قبلا درست کردم، یکی خمیر کروسان وبلاگ مامان تینا و یکی هم 101 رسپی که هر دو عالی بوده، این دستور هم به نظر میاد خیلی متفاوت و جالب باشه، فقط مشکل ورز دادن هست، من مچم اذیت میشه، واسه همین ترجیح میدم هانیکو بخریم که دو دقیقه ای امادست، این خمیر رو قبل از چیدن مواد نباید بگذاریم تو فر؟

    1. اﺯ ﻟﻮاﺯﻡ ﻗﻨﺎﺩﻳﺎ ﻳﺎ ﺳﻮﭘﺮاﺑﺰﺭﮒ ﻣﻴﺘﻮﻧﻴﻦ ﺗﻬﻴﻪ ﻛﻨﻴﻦ
      از ﻫﻤﺰﻥ ﻳﺎ ﺿﺮﺑﻪ ﺯﺩﻥ اﺳﺘﻔﺎﺩﻩﻛﻨﻴﻦ
      ﻧه ﺑﺎ ﻫﻤﻮﻥ ﻣﻮاﺩﻳﻜﺪﻓﻌﻪ ﺗﻮﻱ ﻓﺮ ﻣﻴﺮﻩ

  3. سلام بانو دستت درد نکنه من از دستوری استفاده میکنم که فکر کنم از آدرس قبلیتون برداشته بودم اما شیر خشک نداره حالا این شیر خشک رو از کجا باید تهیه کرد و چه مارکی خوبه ؟بازم ممنون

    1. بله خانومی 3 تا رسیپی دیگه هست توی سایت اما این بافتش بهتر میشه
      از لوازم قنادیا به صورت فله ای میفروشن اما اگه نستله شیرخشک نیدو پیدا کردی که عالیه

  4. سلام عزیزم
    ممنون
    منم دنبال خمیر میگشتم
    این خمیرهای بیرون زود خشک میشه و میسوزه
    راستی آرد نان چیه از نانوایی تهیه کنیم؟!

    1. ﺁﺭﺩﻫﺎﻱ ﺑﺴﺘﺑﻨﺪﻱ ﻧﺎﻥ ﻫﺴﺖ اﻣﺎ اﮔﻪ ﭘﻴﺪا ﻧﺸﺪ اﺯﺳﻨﮕﻜﻲ ﺗﻬﻴﻪ ﻛﻨﻴﻦ ﭼﻮﻥ ﺁﺭﺩ ﻗﻮﻱ ﻫﺴﺘﺶ و ﺑﺮاﻱ ﺧﻤﻴﺮ ﭘﻴﺘﺰا ﺧﻮﺏ ﻣﻴﺸﻪ

  5. سلام
    من این مطلبتون رو تازه خوندم
    یعنی وقتی که می گین ته ظرف رو آرد ذرت بپاشیم برای ترد تر شدنتش
    نباید دیگه کف ظرف چرب باشه؟
    اخه اگه چرب نباشه نمی چسبه؟
    من براامشب مهمون دارم
    امیدوارم زود بتونم جواب سوالم رو بگیرم
    ممنون

    1. ﺳﻼﻡ
      ﺑﺴﺘﮕﻲ ﺑﻪ ﻇﺮﻓﺘﻮ ﺩاﺭﻩ اﮔﻪ ﻧﭽﺴﺒﻪ ﺁﺭﺩ ﺫﺭﺕ ﺑﭙﺎﺷﻲ ﻛﺎﻓﻴﻪ

  6. سلام
    خوبی؟
    خانومی من با همین دستوری که دادی درست کردم خمیرمو ولی اصلا پف نکرد
    آبروم جلو بابام رفت:-((((((((((((

    1. ﺣﺘﻤﺎ ﻓﺮﺗﻮﻥ ﺩاﻍ ﻧﺒﻮﺩه و اﻳﻨﻜﻪ ﺧﻤﻴﺮ ﭘﻴﺘﺰاﻧﺒﺎﻳﺪ ﺧﻴﻠﻲ ﭘﻒ ﻛﻨﻪ

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *