نان مغز دار

نونی مناسب صبحانه یا عصرانه! کم شیرین که میتونین توش هر چیزی دوست داشتین بذارین و لقمه های خوشمزه و خونگی داشته باشین

البته این نون رو من ماه رمضون برای افطار درست کرده بودم و توش حلوا گذاشتم

مواد لازم

خمیر مایه نصف قاشق سوپخوری

شکر یک هشتم پیمانه

آب گرم نصف پیمانه

تخم مرغ 1 عدد

روغن 20 گرم

نمک نصف قاشق چایخوری

آرد 200 گرم

بیکینگ پودر یک چهارم قاشق چایخوری

هل نصف قاشق چایخوری

زنجبیلی 1 قاشق چایخوری

 

برای نون درست کردن اول از همه باید حوصله و انگیزه و علاقه و … خیلی چیزای دیگه باشه، مواد رو آماده میکنیم تا به دمای محیط برسه، آب گرم رو میریزیم توی کاسه و شکر رو توش حل میکنیم، خمیر مایه رو روش میریزیم و به هم کوچولو و آروم میزنیم میذاریم 10 دقیقه کنار تا عمل بیاد

آب ولرم باید در حدی باشه که انگشت کوچیکتون گرما رو حس کنه اما نسوزه

آرد و نمک و بیکینگ پودر و هل و زنجبیل رو مخلوط میکنیم، البته هل و زنجبیل سلیقه ایه میتونین نریزین یا چیزای دیگه بریزین

تخم مرغ و روغن رو با هم مخلوط میکنیم، مایه خمیر عمل اومده رو هم اضافه میکنیم و در آخر آرد رو میریزیم، توی نون ها میزان آرد متفاوته و ممکنه کم و زیاد بشه، فقط باید نون جمع بشه و نباید خیلی خشک بشه

بعد تقریبا  10 دقیقه ورز میدیم و کاسه ی عمیقی رو چرب میکنیم و خمیر رو میذاریم توشو روش سلفون میکشیم تا برای 1.5 تا 2 ساعت بمونه و ور بیاد و حجیم بشه

 

بعد از حجیم شدن یه 2 دقیقه ورزش میدیم تا پفش بخوابه و یکدست بشه، به هشت قسمت تقسیم میکنیم لای نون هرچیزی خواستیم میذاریم از حلوا و خرمای نرم شده تا شکلات یا مربای سفت و کرم های مختلف! بعد گردش میکنیم و کمی روشو صاف میکنیم تا پهن بشه

سینی فر رو چرب میکنیم و نون ها رو کنار هم میچینیم روشو کاور میکنیم برای 20 دقیقه تا بازم حجیم بشه

فر رو روی 180 میذاریم، کف فر یه کاسه آب جوش میذاریم تا توی این 20 دقیقه فر آماده بشه

روی نون رو با یه تخم مرغ هم زده شده رومال میکنیم و کنجد یا تخم خرفه میپاشیم میره توی فر تا بپزه و طلایی بشه

نونی نرم و خوشمزه و پفکی که با یه گاز توش سورپرایز داریم

میشه نون رو کمی شیرین تر کرد و پیزی لاش نگذاشت اما توش چیزی باشه بهتره برای خودتون میگما! کلی خوشحال میشین

اینطوری نون وقتی درست کنین به راحتی یه قسمت جدا میشه استفاده میشه و نون تکه تکه نمیشه

نون پزون خوش بگذره 🙂

 

Join the Conversation

  1. Avatar
  2. Avatar
  3. Avatar
  4. Avatar
  5. Avatar
  6. Avatar

21 Comments

    1. خواهش میکنم
      نمیتونم قول بدم اما خیلی رسیپی ها رو من ترجمه میکنم و امتحانشون میکنم از اونا استفاده کنین

  1. عزیزم من این نونو امروز درستیدم. عالی شد….ممنون ازت. فقط من 2ق شکر ویک ق چ عسل اضافه کردم چون می خواستم شیرین باشه.و وسطش هم شکلات گذاشتم شکل حلزونی پیچیدم .

  2. راستی هنوز هم جا داشت شیرین بشه !!میشه بازم شکر اضافه کنم یا عسل؟کم شیرین نمی خوام که اگه خواستم وسطش چیزی نزارم..

    1. ﺑﻠﻪ ﻛﻪﻣﻴﺸﻪ اﻣﺎ ﻧﻮﻥ ﺑﺎﺷﻪ ﻧﻪ ﻛﻴﻚ!
      ﻣﻦ ﺣﻠﻮاﮔﺬاﺷﺘﻢ ﺑﺮاﻱ ﻫﻤﻴﻦ ﻛﻢ ﺷﻴﺮﻳﻦ ﺩﺭﺳﺖ ﻛﺮﺩﻡ

  3. با سلام از سایت خوبتان متشکرم در رابطه با این نان درست کردم ولى روى نانها ترک خورد ومثل کوه اتشفشان شده بود فکر می کنید چه ایرادى داشته از لطفتان متشکرم

    1. ﻓﺮ ﺧﻴﻠﻲ ﺩاﻍ ﺑﻮﺩﻩ و ﺭﻭﻱ ﺳﺮﻳﻊ ﭘﺨﺘﻪ و ﺧﺸﻚﺷﺪه ﻭﻗﺘﻲ ﻭﺳﻄ ﻧﻮﻥ ﻣﻴﭙﺰﻩ و ﭘﻒ ﻣﻴﻜﻨﻪ ﺑﺎﻋﺚ ﻣﻴﺸﻪ ﺭﻭﻱ ﺗﺮﻙ ﺑﺨﻮﺭﻩ

  4. ﻣﻦ ﭘﺨﺘﻤﺶ ﻫﺮﭼﻲ اﺯﺵ ﺗﻌﺮﻳﻒ ﻛﻨﻢ ﻛﻤﻪ ﺑﺎ ﻣﻐﺰ ﻣﺎﺭﻣﺎﻻﺩ ﭘﺮﺗﻘﺎﻝ…ﭼﻂﻮﺭ ﺗﺸﻜﺮ ﻛﻨﻢ?ﭘﺎﻳﻨﺪﻩ ﺑﺎﺷﻲ…

  5. salam vaghtetoon bekheir
    mikjam in noon o rooze jome dorost konam moteasefane tarazoo nadaram mishe moadele roghan va ard o be be peymane begin mamnoon
    bebakhshid midoonam kar darin

    1. ﺧﺎﻧﻮﻣﻲ ﺳﻤﺖ ﺭاﺳﺖ ﺳﺎﻳﺖ ﻣﻦ ﻣﻌﺎﺩﻝ ﮔﺮﻣﻲ ﭘﻴﻤﺎﻧﻪ ﻫﺎ ﺑﺮاﻱ ﻣﻮاﺩ ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺭﻭ ﻧﻮﺷﺘﻢ ﻣﻌﺎﺩﻝ ﺳﺎﺯﻱ ﻛﻨﻴﻦ

  6. Salam.tooster jon man pazidam aza,2 ta moshkel;yeki ink pof nakard v khamiram 8 ghesmat nashod 4 ghesmat kochik shod.badesham poof nakard.:( :(:(

    1. اگه خوب عمل اومده باشه حتما پف خواهد کرد و ور میاد خمیر مایه تون سالم نبوده

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *