حلوای کاسه ی شیرازی

سفره ی افطار با حلوا رنگ و لعاب دیگه ای داره، حالا تنوع اگه داشته باشه که خیلی بهتره

این حلوا یه حلوای سنتی مال شیراز هستش اما روشش زیاد شیرازی نیست 😀

این رو از رو دست شاپرکی جون درست کردم و اصل دستور اینجاست >>> http://beautifulideas.blogfa.com/post/247/%d8%ad%d9%84%d9%88%d8%a7%db%8c-%da%a9%d8%a7%d8%b3%d9%87-%d8%b4%db%8c%d8%b1%d8%a7%d8%b2

مواد لازم

آرد برنج 125 گرم

روغن مایع 75 گرم

شکر 130 گرم

گلاب نصف پیمانه

زعفران

آب 3 پیمانه شایدم بیشتر و کمتر

روش پخت این حلوا کمی متفاوته اما امتحان کردنش ارزشش رو داره

اول آرد برنج و روغن رو توی قابلمع میریزیم و تفت میدیم اونقدری که بوی خامی آرد بره! نمیخوایم رنگ بگیره شاید 10 دقیقه تا زمانی که کمی کرم رنگ بشه

حالا 2 پیمانه آب میریزیم و خوب هم میزنیم تا گلوله نشه، آرد جمع میشه و یکدست که شد دوباره آب اضافه میکنیم تا مثل ماست شل بشه این آب بسته به نوع آرد برنج کم و زیاد داره، وقتی آب رو میریزیم روغن شروع میشه به جدا شدن و رو اومدن، شکر رو هم اضافه میکنیم و روی شعله ی ملایم مدام هم میزنیم تا ته نگیره و گلوله نشه

من تقریبا نصف روغنی که ریخته بود رو جمع کردم همش رو جمع نکنین تا حلوا بعدا خشک نشه

وقتی تقریبا سفت شد زعفران و گلاب رو اضافه میکنیم و اونقدر هم میزنیم تا غلیظ بشه

طی این مراحل باید خیلی مراقب باشین چون حسابی داغ و سوزنده اس

باید اون قدری هم زده بشه که حلوا جمع بشه و از دیواره ی ظرف خودشو ول کنه اما این حلوا کلا به قاشق میچسبه، وقتی از کناره ها جمع شد از روی حرارت بر میداریم که عکسی ازش یافت نکردم 🙁

این حلوا رو به روش سنتی یه لایه ی نازک توی کاسه میریزن که من این کار رو نکردم و از قیف و ماسوره استفاده کردم و توی کپسول شکوفه زدم، تقریبا 40 تا از این کپسولای کوچیک حلوا شد از کپسول مینی مافین کوچیکتره!

به نظرم گرمش خوشمزه تره چون بره توی یخچال تقریبا ژله ای میشه اما هر دوش طرفدار داره

بازم دست شاپرکی جون درد نکنه

نوش جان و ما رو هم توی سفره هاتون دعا کنین 🙂

 

 

Join the Conversation

  1. Avatar
  2. Avatar
  3. Avatar
  4. Avatar
  5. Avatar
  6. Avatar

10 Comments

  1. salam khaste nabashid
    zahmat mikeshin andazeharo be peymane benevisin
    kenare saIt bakhshe moghayesaro didam vali motasefane nemitoonam andazehay recepi o peyda konam dar soorate emkan zahmat bekeshin va ba peymane dstoor o begin mamnoon misham

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *