نان شیرمال

سفره ی افطار باشه و نون تازه باشه و نونش هم شیرمال باشه چه شود!!!! تازه نونش هم خونگی باشه

این نون شیرمال طعم عالی و خوبی داره اما یه سری نکته داره که رعایت کنیم نون با کیفیت و عالی گیرمون میاد

مواد لازم:

آرد 500 گرم

خمیر مایه ی 1 قاشق سوپخوری

آب گرم 2 قاشق سوپخوری

شکر نصف پیمانه

کره 100 گرم

تخم مرغ 1عدد

شیر نصف پیمانه

ماست نصف پیمانه

بیکینگ پودر 1 قاشق چایخوری

وانیل کمی

نمک کمی

خمیر مایه + آب گرم + 1 قاشق از شکر رو مخلوط میکنیم میذاریم 10 دقیقه بمونه تا عمل بیاد

آرد و نمک و بیکینگ پودر رو توی کاسه ی گود میریزیم و وسطش رو باز میکنیم

شیر + ماست + کره ی ذوب شده + تخم مرغ + وانیل + شکر + خمیر مایه ی عمل اومده رو مخلوط میکنیم و وسط آرد میریزیم و مخلوط میکنیم

مقدار آرد تقریبی هستش اما از آرد مخصوص قنادی استفاده کنین تقریبا همین مقدار آرد میبره

ده دقیقه ورز میدیم تا به دست نچسبه و آماده باشه برای استراحت

خمیر رو توی کاسه ی چرب شده میذاریم و روش رو کاور میکشیم میذاریم 2 ساعت بمونه و کامل ور بیاد و 2 برابر بشه

بعد از عمل اومدن کمی ورز میدیم تا پفش بخوابه و شروع میکنیم خمیربازی! من دو مدل درستش کردم که دومی رو بیشتر میپسندم، به نظرم وقتی لای خمیر چیزی میره البته توی نون های شیرین حتی کمی شکر یا دارچین غیر از عطرش نان بهتری خواهیم داشت

مدل اول یه مدل قلب خوشگله! اول خمیر رو بیضی باز میکنیم سعی کنین از این که تو عکسه نازکتر بگیرین

بعد رولش کنین تا بالا

دو سر رول رو بهم بیارین و فشار بدین تا بچسبه

مثل شکل بچرخونیدش

از بالا قیچی کنین

دو طرف قیچی شده رو کمی بچرخونید و باز کنین تا فرم قلب رو بگیره

نصفی از خمیر شد این 4تا قلب! میذاریم 20 دقیقه دیگه ور بیاد

روش کمی تخم مرغ رو که با کمی شیر و شکر مخلوط شده رومال میکنیم و میره توی فر از قبل گرم شده با 180 درجه سانتی گراد

تقریبا 20 تا 25 دقیقه طول میکشه تا بپزه و بشه این نون های خوشگل

با یه بافت پنبه ای و خوشمزه

مدل دوم رول دارچینی و نارگیلیه! از باقی خمیر نصفش رو برمیداریم و بازش میکنیم هر چی نازک تر بهتر! روش کمی شکر و دارچین میپاشیم

 

یه سری هم به همین روش درست میکنیم و به جای دارچین از پودر نارگیل استفاده میکنیم

میذاریم 20 دقیقه ور بیان و بعد دوباره رومال و میره توی فر

کلی نون شیرمال خوشمزه خواهید داشت

*به نظرم این نون گرم گرم باید مصرف بشه اگه زیاده و برای بعد میخواین فریز کنین و بعد هر وقت خواستین گرمش کنین

*جای کره از روغن استفاده کنین دیرتر بیات میشه، اما در کل شیرمال زود بیات میشه و باید تازه مصرف بشه

*بافت سبک و خوبی داره و خیلی کم شیرینه میتونین شکر دستور رو تا سه چهارم پیمانه زیاد کنین اما دیگه شیرینی دارین نه نون

نون پزون خوش بگذره 🙂

 

 

 

 

Join the Conversation

  1. Avatar
  2. Avatar
  3. Avatar
  4. Avatar
  5. Avatar
  6. Avatar

18 Comments

  1. سلام تسترجان خوبی
    ممنون اژ آموزشای خوب
    میشه دوباره لینکاتو اد کن
    من علاوه بر وب خودت از وب دوستاتم استفاده میکردم الان گمشون کردم
    ممنون میشمف

  2. به به حتی از توی عکس بوی خوب نون شیرمال میاد!
    عالی بود!
    من عاشق نونواییم حیف که وقتم کمه!
    راستی بعد از یک سال و خرده ای دوباره دارم آپ میکنم بهم سر بزن استاد!

  3. نونای خوشگلی شده، مخصوصا اون رولای دارچینی نارگیلی خیلی اشتها بر انگیزه، دستتون درد نکنه
    فقط یه سوال… نوشتین خمیر مایه ی فوری، پس چرا گذاشتین با آب گرم و شکر عمل بیاد؟ اشتباه شده یادلیل حرفه ای داره؟

  4. سلام و سپاس بابت همه ی رسپی های خوبی که میزارین
    من این نون خوشمزه و نرم و دوست داشتنی رو درست کردم عالی شده بود همه چیش
    فقط بوی مایه خیمر طبق معمول کاملا مشهود بود توش .
    استاد گرامی برای رفع این بو چه باید کرد ؟
    ممنون که وقت میزاری

    1. سلام خانومی
      اول اینکه آب خیلی داغ نباشه، دوم اول شکر رو حل کنین بعد آروم روی آب بپاشین و خیلی آروم یکبار همش بزنین
      بعد از 10 دقیقه هم استفاده کنین انشالله که بوش میره
      برای پخت بهتر هم یه کاسه آب کف فر بذارین

  5. من این نان رو درست کردم خیلی خوشمزه شد .مرسی
    من نصف کره ونصف روغن ریختم.بافتش عالی شد.فقط می خوام تادورروزدیگه بمونه نگهداریش چطور باشه؟می تونم روش سلفون بکشم بیرون از یخچال؟یا یخچال یا فریز که هروقت خواستم گرمش کنم با مایکروفر؟

    1. ﻧﻮﺵ ﺟﺎﻥ
      ﻣﻴﺘﻮﻧﻲ ﺑﺬاﺭﻱ ﺗﻮ ﻓﺮﻳﺰﺭ و ﺑﻌﺪ ﮔﺮﻣﺶ ﻛﻨﻲ ﺗﺎﺯﻩ ﻣﻴﻤﻮﻧﻪ

  6. سلام
    ممنون از رسپی های عالیتون سایتتون واقعا محشرررررررررررررررررررررررره
    یه سوال در مورد این نون داشتم………….
    میشه خمیر نون رو مثه نون تست درست کرد و تو قالب لوف گذاشت!؟!؟!؟
    که اخر سر مثه قرص نونایی که از بیرون می خریم بشه!؟!؟؟!؟

    1. ﺳﻼﻡ ﺧﻮاﻫﺶ ﻣﻴﻜﻨﻦ
      ﻧﻮﻥ ﺗﺴﺖ ﭘﻴﭽﻴﺪﻥ ﻟﻢ ﺩاﺭﻩ و اﻳﻨﻜﻪ ﺑﻪ ﻧﻆﺮﻡ اﻣﻜﺎﻥ ﺩاﺭﻩ ﺗﻮﺵ ﺧﻤﻴﺮ ﺑﺸﻪ

  7. ﻣﺜﻞ ﻫﻤﻴﺸﻪ ﻋﺎﻟﻴﻪ ﻣﻦ اﻻﻥ ﺧﻤﻴﺮﻭ ﺩﺭﺳﺖ ﻛﺮﺩﻡ و ﺩاﺭﻩ اﺳﺘﺮاﺣﺖ ﻣﻴﻜﻨﻪ ﻣﻂﻤﻴﻨﻢ ﻋﺎﻟﻲ ﻣﻴﺸﻪ ﻳﻪ ﺧﻮاﻫﺶ ﺩاﺭﻡ ﻣﻴﺸﻪ ﻳﻪ ﺩﺳﺘﻮﺭﻱ ﺑﺬاﺭﻳﻦ ﺑﺮاﻱ ﻧﻮﻥ ﺻﺒﺤﺎﻧﻪ ﻛﻪ ﺧﻴﻠﻲ ﻭﻗﺖ ﮔﻴﺮ ﻧﺒﺎﺷﻪ ﭼﻮﻥﺗﺎﻣﺎﺎ ﺑﻴﺪاﺭﺷﻴﻢ و ﻧﻮﻥ ﻭاﺳﻪ ﺑﭽﻪ ﻫﺎ ﺩﺭﺳﺖ ﻛﻨﻴﻢ ﺳﻪ ﺳﺎﻋﺖ ﺯﻣﺎﻥ ﻣﻴﺒﺮﻩ ﺑﺒﺨﺸﻴﺪ ﻛﻪ ﭘﺮﺣﺮﻓﻲ ﻛﺮﺩﻡ.

  8. سلام تستر جون
    نون عالی بود خیلی خیلی ممنون ولی چرا بافت نون من خیلی پنبه ای و لطیف نشد؟؟؟!!!!!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *