کیک شیفون پرتقالی ( orange chiffon cake )

 

خب بازم نوبت یه کیک شد! کیک عصرونه ی خومشزه که با چای خیلی میچسبه

 

قبلا کیک پرتقالی داشتیم توی وبلاگ اما شیفون نبوده!

 

 

 

 

 

کیک شیفون جزو فوم کیکهاست! بیشتر پف فوم کیکها از تخم مرغ بدست میاد و مقدار کمی چربی داره و گاها نداره! اما کیک شیفون علاوه بر زرده تخم مرغ کمی کره هم داره!

 

کیک شیفون طعم عالی داره و میشه بدون کرم یا خامه سروش کرد

 

 

مواد لازم کیک:

 

تخم مرغ                                  4 عدد

شکر دانه ریز                  4/1+2/1 پیمانه

کره                                      60 گرم

آب پرتقال                              3/1 پیمانه

رنده پوست پرتقال تازه             2/1 قاشق غذاخوری

وانیل                                    2/1 قاشق چایخوری

آرد                                   8/1+1 پیمانه

بیکینگ پودر                               1 قاشق چایخوری

نمک                                     4/1 قاشق چایخوری

کرم تارتار                                2/1 قاشق چایخوری

 

 

مواد لازم گلیز ( لعاب روی کیک که براق بشه ):

 

آب پرتقال                            4/1 پیمانه

شکر                                   200 گرم

 

 

 

 

مثل همیشه اول آرد و بیکینگ پودر و نمک رو سه بار الک میکنیم

 

فر رو روی 180 درجه تنظیم میکنیم

 

کف قالب میان تهی کاغذ روغنی میندازیم اما دیگه چرب و آردپاشی نمیکنیم، تا مایه ی کیک به دیواره چسبیده و حداکثر پف رو داشته باشن! نگران بعد نباشین و فقط کاغذ رو کفش بندازین! ( قالب من به قطر 25 سانتیمتر بود )

 

زرده و سفیده رو جدا کنین، زرده رو با نصف شکر و کمی از آب پرتقال و وانیل بزنین تا کرم رنگ و کشدار بشه

سفیده ی تخم مرغ رو با دور کند بزنین تا کف کنه و کم کم دور همزن رو بالا ببرین ف کرم تارتار رو هم اضافه کنین و بزنین تا فرم بگیره بعد شکر رو کم کم اضافه کنین و بزنین تا فرم بگیره و از ظرف نریزه!

 

رنده ی پوست پرتقال و آب پرتقال رو به زرده اضافه کنین و آروم مخلوط کنین و بعد کره ی ذوب شده رو اضافه کنین و در آخر ارد رو اضافه کنین یکدست که شد توی سه مرحله سفیده ی زده شده رو اضافه کنین و فولدش کنین!

 

توی قالب بریزین و توی فر بذارین تا 45 مین باهاش کاری نداشته باشین و بعد با خلال چکش کنین اگه پخته بود درش بیارین، ماله من 1 ساعت و 5 دقیقه پختش طول کشید

برای اینکه راحت از قالب دربیاد قالب رو از فر که در آوردین روی توری سیمی چپه کنین و کاری نداشته باشین بهش تا سرد بشه، بعد با چاقو دور کیک رو آزاد کنین  و از قالب جداش کنین

 

برای گلیز روش، به آب پرتقال کم کم شکر رو اضافه کنین  تا کامل حل بشه بعد روی کیک بریزین

 

این کیک برای عصرونه خیلی خوبه و کرم یا خامه هم نمی خواد

 

 

 

 

 

 

 

 

* پیمانه های من 250 میلی لیتریه.

* پخت کیک به فرتون بستگی داره

 

Hippie

 

 

 

 

 

 

Join the Conversation

  1. Avatar
  2. Avatar

2 Comments

  1. سلام شف های عزیز،اول تشکر میکنم بابت این سایت مفید و آموزنده،دوم با اجازتون یه سوال داشتم :میشه به جای کره از روغن مایع استفاده کرد؟؟احساس میکنم کیک خیلی خوبیه و از عکسشم خیلی خوشم اومده میخواستم اگه بشه با روغن مایع درستش کنم؟ممنونم از راهنماییتون.

    1. مرسی خانومی
      عطر کره بهتره اما نیتونین روغن مایع استفاده کنین به ازای هر صد گرم روغن صدو بیست گرم کره با این تناسب تبدیل کنین

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *