شیرینی برنجی

 

یکی از شیرینی های سنتی عید شیرینی برنجی هستش! طرفدارای خودش رو داره، یه بافت شیرین و پودری که اگه خوب درست بشه توی دهان آب میشه! البته به نرمیه نخودچی نیست و به نظر من شیرینی نخودچی چیز دیگریست 🙂

اما چون ساده تر و سریعتره برای عید هم خوبه که داشته باشیم!

مواد لازم:

کره 125 گرم

پودرقند 100 گرم

زرده تخم مرغ 2 عدد

هل نصف قاشق چایخوری

آرد برنج 300 گرم

زعفران غلیظ 1 قاشق سوپخوری

گلاب 4/1 پیمانه

 

آرد برنج و پودر قند توی این شیرینی باید خیلی نرم باشن، پس از حریر رد میکنیم کمی وقت گیره ولی توی بافت نهایی شیرینی خیلی موثره!

همه ی مواد رو از 2 ساعت قبل روی میز میذاریم تا حسابی کره نرم بشه و بقیه ی مواد هم به دمای محیط برسن!

کره و پودر قند رو خوب میزنیم تا کرمی و سبک بشه

تخم مرغ و هل رو اضافه میکنیم و خوب میزنیم تا بازم سبک و کرمی بشه!

250گرم آرد برنج رو اضافه میکنیم و با لیسک به خورد خمیر میدیم تقریبا پودری میشه و منسجم نیست!

 

  از گلاب 1 قاشق برمیداریم میذاریم کنار و مابقی رو اضافه میکنیم، تقریبا خمیر یکدستی بدست میاد!

خمیر رو دو نیم میکنیم، به یک قسمت زعفران و 25 گرم آرد برنج اضافه میکنیم و به قسمت دیگه یک قاشق گلاب باقی مونده و 25 گرم باقیه آرد برنج رو میریزیم!

خیلی خمیرها رو ورز نمیدیم فقط در حد یکدست شدن!

  خمیرها رو میذاریم توی پلاستیک و میذاریم 24 ساعت توی محیط آشپزخونه استراحت کنن و میریم سراغ کارامون!

اگه مواد رو بادقت بریزین احتیاجی به آرد و گلاب بیشتر نیست چون بافت شیرینی رو سفت میکنه و لطافت کافی رو نداره!

بعد از استراحت چون آرد برنج استفاده میشه کمی بافت خمیر خشک میشه که با کمی ورز نرم و قابل انعطاف میشه!

فر رو روی 150 درجه میذاریم

تکه ای از خمیر رو برمیداریم و کمی ورز تا کمی نرم بشه و زمان شکل دهی ترک نخوره! از فندق درشت تر برداشته و گرد میکنیم روی سینی فر میگذاریم!

با سر ماسوره روش دایره میزنیم یا روش رو مهر میزنیم اما من فراموش کردم

همه رو همین طور شکل میدیم و با کمی فاصله کنار هم میگذاریم!

روشون کمی تخم خرفه میپاشیم!

برای 10 تا 15 دقیقه توی فر میذاریم تا بپزه! نباید زیرش خیلی تغییر رنگ بده خیلی طلایی ملایم! زمانی پخته که وقتی آروم یکیش رو تکون بدیم از جاش تکون بخوره و به سینی چیزی نچسبه!

سینی رو میاریم تا شیرینی ها خنک بشه و بعد ازشون جدا میکنیم بعد از سرد شدن کامل توی ظرف میچینیم!

 

از این مقدار مواد تقریبا 80عدد شیرینی خواهیم داشت! این شیرین ماندگاری زیادی داره!

طعم زعفرانیش خیلی خوبه! اما در کل عطر آرد برنج خیلی زیاده و باید از برنج مرغوب تهیه شده باشه!

    

* اگه میخواین عطر شیرینی برنجی کرمانشاه رو داشته از روغن کرمانشاهی استفاده کنین!

* به جای پودرقند چیز دیگه ای جایگزین نکنین!

 

 یه شیرینی عید دیگه! شیرینی پزی خوش بگذره 🙂

 

 

Join the Conversation

  1. Avatar
  2. Avatar
  3. Avatar
  4. Avatar
  5. Avatar
  6. Avatar

30 Comments

  1. خیلی خوبه .
    انگار راحت و خوشمزس .
    از هر سه میخوام امشب درست کنم .
    مینیاتوری ، برنجی ، نخودچی .
    کاش خوب بشه !!!

  2. دوسیییییییییییییییی چه سایت خوشگلی شده وایییییی.آخرین باری که اومدم هنوز خیلی کار داشت که کامل بشه.ولی عالی شده تبریک میگم گلم.این شیرینیام خیلی گوگولی شدن.دلم یه شیرینی جدید میخواد برم بگردم ببینم چی داری 🙂

  3. سلام تازه با سایتت اشنا شودم خیلی کامل وزیباست دستوارت اشپزی خیلی خوب بیان شده وعکسها فوق العاده است من علاقه ای به آشپزی وشیرینی پزی ندارم ولی تواین یه هفته ای که باهات اشنا شودم یه دستور غذایی ودو تا شیرینی پختم که هر سه عالی از آب در اومدبنابراین یه تشکر بهت بدهکارم مرسی

  4. سیــــــــــــــلام سایتتون عالیه خیلی خوبه که با تصویر اموزش میدین سعی میکنم هرروز یه سری بزنم میخوام چیزای زیادی ازتون یاد بگیرم به اشپزی خهلی علاقه دارم 21 سالمه و از 15_16 سالگی دارم اشپزی یاد میگیرم ببخشید شما 2نفرین؟میشه بشناسمتون؟ 🙂

  5. یه سوال داشتم هر قاشق غذا خوری 50 گرم هستش میشه اینجوری با قاشق اندازه هارو ریخت مثلا شیرینی برنجی نوشتین 125 گرم کره 4قاشق پر با نصف قاشق ریخت یا باید با ترازو اندازه کنیم؟

      1. ندازه گیری کردین که درسته یا نه؟
        چون من زیاد شنیدم از این روش هم استفاده میکنم گفتم با شما هم درمیون بزارم و ببینم نظرتون چیه

          1. همون هر قاشق غذا خوری 50 گرم میشه رو گفتم که زیاد شنیدم و اینجوری اندازه گیری میکنم نطر شما چیه؟

  6. من این شیرینی رو درست کردم مزش خیلی خوب شد ولی مثل شیرینی برنجی های بیرون نشد مزش شبیه شیرینی بهشتی شده بود
    البته به جای کره روغن زعفرانی ریختم.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *